Razgovori o sudbini "Aha Mure"

Stečajni upravnik "Aha Mure" Stevo Radovanović o sudbini te tekstilne kompanije razgovara s poslovnim partnerima i predstavnicima vlada Slovenije i Srbije.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 20.07.2014.

13:57

Default images

"Kapaciteti u Murskoj Soboti su zauzeti u potpunosti i sve ide onako kako to zahteva stečajni postupak, ali još uvek nije jasno šta ćemo sa kompanijom-kćerkom 'Prvi maj' Pirot u Srbiji što se rešava na nivou vlada dve države", izjavio je on za slovenačke medije.

Po rečima Radovanovića, zdrav deo kompanije "Aha Mura" u stečaju, koja ima 465 zaposlenih i dovoljno narudžbi do kraja godine, biće prodat u celini, a sada se procenjuje njena imovine.

Fabrika "Aha Mure" u Pirotu sada proizvodi malo jer čeka na odluku kompanije "Hugo Bos". To neće ići bez otpuštanja što sada i nije moguće, da se ne bi prekršio dogovor o subvencionisanju, rekao je on, dodajući da bi tada došlo do povlačnja depozita.

Radovanović je dodao da od "Huga Bosa" zavisi i zapošljavanje u Murskoj Soboti.

Nemačka modna kuća "Hugo Bos" je od ranijih vlasnika "Aha Mure" zahtevala da kupi fabrike u Srbiji, čime je uslovila i rad u Sloveniji.

Sud je stečajnom upravniku odobrio da Srbiji proda mašine koje mu više nisu potrebne u Murskoj Soboti, na šta se čeka odluka Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: