Region

Utorak, 07.05.2013.

17:14

Slovenija rekorderka u korupciji

Slovenija je evropski rekorder u poslovnoj korupciji, pokazuje istraživanje savetodavne kuće "Ernst i Jang".

Izvor: B92

Default images

Istraživanje "Ernst i Janga" je pokazalo da čak 96 odsto menadžera vidi korupciju kao uobičajenu praksu u Sloveniji, čime je Slovenija zauzela prvo mesto u Evropi po koruptivnosti u poslovnom svetu.

Od 96 odsto slovenačkih rukovodećih poslovnih ljudi koji podmićivanje vide kao ustaljeni oblik poslovanja, 26 odsto ispitanih je reklo da je za dobijanje ugovora u njihovoj oblasti poslovanja potrebna korupcija.

Evropski prosek koruptivnosti je 39 odsto, a Hrvatska (90 odsto) i Ukrajina 85 odsto) su na mestima za Slovenijom. Korupcija je najmanja u Švajcarskoj, 10 odsto. U istraživanju koje je "Erns i Jang" sproveo širom Evrope, učestvovalo je više od 3.000 članova upravnih odbora, nadzornih saveta, direktora i njihovih ekipa, iz 36 država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: