RS dokapitalizuje Balkan investment

Vlada Republike Srpske će dokapitalizovati Balkan investment banku, koja je iskazala gubitke veće od 30 miliona KM (oko 15 miliona evra).

Region

Izvor: B92

Utorak, 09.04.2013.

15:02

Default images

Izvršna vlast će podržati i likvidnost te banke, jer je zbog nekih spekulativnih razloga izložena pritisku građana za podizanje depozita, rekao je ministar finansija RS Zoran Tegeltija.

Dokapitalizaciju ove banke novcem gradjana RS, Tegeltija pravda željom Vlade RS da spase tu banku, a da bi se zaštitili interesi RS i njenih gradjana, ali je i priznao da su neka javna preduzeća već povukla svoje depozite, prenela je Fena.

Tegeltija je, na pres konferenciji u Banjaluci nakon radno-konsultativne sednice entitetske vlade, konstatovao da, ukoliko samo RS na kraju bude ta koja će dokapitalizovati banku, taj entitet će biti vlasnik više od 90 odsto Balkan investment banke, a čija imovina je u ovom trenutku procenjena na 200 miliona KM.

Ministar finansija RS najavljuje i da će biti utvrdjena odgovornost za iskazane gubitke banke, kao i ogroman rast loših kredita kod poslovnih subjekata, koji su uvećani za oko 10 puta u odnosu na 2011.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

23 h

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: