Hrvati nemaju novca za vojne avione

Hrvatska Vlada na čelu sa premijerom Zoranom Milanovićem nema nameru da kupuje nove vojne avione jer smatra da za to nema ni dovoljno novca niti potrebe.

Region

Izvor: B92

Sreda, 20.06.2012.

14:52

Default images

Ipak, Vlada ne odustaje se od borbene eskadrile aviona, što znači da su preostale dve opcije - popraviti postojeće ili kupiti polovne, što je manje verovatno.

Izvori iz Vlade tvrde da su medijske spekulacije o tome da će Hrvatska kupiti švedske lovce Gripen totalno promašene, kao i nagađanja kako se Milanović sukobio sa predsednikom Josipovićem zbog vojnog vazduhoplovstva.

Potvrdili su da se razgovara o vojnoj opremi i da se vazduhoplovstvo neće ukidati, ali ne žele da ulaze u nepotrebne investicije. Izvori su potvrdili i da je gotovo sigurno da se neće kupovati ni polovni ruski MiG-ovi 29.

Podsetimo, pre nekoliko meseci potrpredsednik Vlade Radimir Čačić boravio je u Moskvi pa se nagađalo o tome da je s Rusima sklopio posao o kupnji MiG-ova.

Ipak, čini se da se taj plan neće realizovati jer su u Vladi zaključili da vojni avioni sa sobom nose ogromne troškove koje Hrvatska trenutno ne može da podnese.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: