Region

Četvrtak, 21.06.2007.

20:30

Srbija, Crna Gora i BiH bez rominga

Korisnici usluga m:tel mreže iz BIH od 1. jula više neće plaćati naknade za usluge rominga na teritoriji Srbije i Crne Gore.

Izvor: B92, Nezavisne novine

Default images

Predrag Ćulibrk, generalni direktor Telekoma Srpske, je rekao da će svi korisnici mobilne mreže Telekoma Srpske od 1. jula moći besplatno da primaju pozive na području Srbije i Crne Gore ukoliko su u tim državama povezani na mreže mobilnih operatera u vlasništvu Telekoma Srbije.

On je objasnio da je za korišćenje ove usluge potrebno da se korisnik m:tela iz BIH u Srbiji poveže na mrežu m:ts, a u Crnoj Gori na mrežu m:tel i najavio i jeftinije slanje poruka, kao i razne pogodnosti za korisnike mobilne telefonije ove kompanije.

"Ono što Evropska komisija bezuspešno pokušava da sprovede u Evropskoj uniji, mi smo uspeli na teritorijama Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, jer korisnici m:telove mreže više neće imati osećaj da se nalaze u romingu", rekao je Ćulibrk.

Republika Srpska: Mobis postao m:tel

Operater mobilne telefonije Republike Srpske Mobis je promenio ime u m:tel, što će biti zaštitni znak za celu Bosnu i Hercegovinu,  a novi generalni direktor Telekoma Srpske Predrag Ćulibrk kaže da je Telekom Srbije lider u oblasti komunikacija u regionu i da želi da bude uz korisnike u RS i BiH.  

Ćulibrk je rekao da Telekom Srbije, koji je većinski vlasnik Telekoma Srpske, nema nameru da učestvuje u privatizaciji ostala dva operatera u BiH, nego da žele fer i korektnu tržišnu utakmicu. Govoreći o kvalitetu usluga, Ćulibrk je podsetio da će se voditi računa i o tome da  cene za usluge ove kompanije budu prihvatljive za korisnike, imajući u vidu ekonomske mogućnosti građana u RS i BiH.

Telekom Srbije je u ponedeljak preuzeo rukovođenje Telekomom Srpske, nakon što je postao vlasnik 65 odsto akcija te kompanije, koje su kupljene za ukupno 646 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

7 h

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: