Gašić: Namenska ima budućnost

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je danas da fabrike namenske industrije Srbije imaju budućnost s obzirom na intelektualni potencijal i tradiciju.

Izvor: B92

Utorak, 17.06.2014.

14:57

Default images

Gašić je tokom redovnog obilaska "Prvog partizana" u Užicu izrazio zadovoljstvo organizacijom, rezultatima poslovanja i ostvarenim finansijskim efektima užičke fabrike municije u proteklih pet godina.

Ministar odbrane je dodao da "to ne znači da ne može još bolje" i dodao da će ministarstvo preduzeti sve da uprkos ekonomskoj krizi svih šest fabrika odbrambene industrije podigne na viši nivo.

On je podsetio da je "Prvi partizan" nosilac namenske industrije Srbije i da sprovodi projekat vredan 30 miliona evra koji se odnosi na investicije i izmeštanje pogona iz podzemnog dela, što će značiti i posao za novih sto radnika.

Ministar odbrane je dodao da je namenska industrija bila zapostavljena u periodu od 2000. do 2011. godine i da će Vlada učiniti sve da vrati "Krušik" na mesto koje mu pripada.

On je rekao da je bilo dosta poništenih privatizacija u Srbiji, što se odrazilo i na gubitak radnih mesta u namenskoj proizvodnji i što iziskuje stabilizaciju u tom delu u naredne dve-tri godine.

Direktor "Prvog partizana" Užice Dobrosav Andić rekao je da fabrika redovno posluje, investira, da je u toku iseljenje fabrike iz podzemnog dela i da nema ničega sto bi narušilo koncept rada koji neguje godinama unazad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: