Tadić: Imamo svoje i cveće i avione

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je da u Srbiji mora da iščezne ideja da će država zaposliti sve, jer je to nemoguće, ali da će zato pomoći preduzetništvo.

Izvor: B92

Nedelja, 18.03.2012.

14:24

Default images

Tadić je to rekao pošto je u selu Cvetojevac kod Kragujevca obišao plastenike porodice Nikole Radoševića, kojima je, kako je preneo novinarima, bio fasciniran.

"Država ne može da zaposli sve građane. Zato moramo da razvijamo preduzetništvo. Bogate države su bogate jer su lišene izdvajanja za socijalnu politiku, koje je prosto neodrživo, i jer ljudi u njima uzimaju svoju sudbinu u svoje ruke", rekao je Tadić. Uz ocenu da je potpuno fasciniran onom što je video u plasteniku porodice Radošević, koja se bavi uzgojem gerbera, Tadić je rekao da i druge porodice u Srbiji treba da imaju hrabrosti da počnu porodične poslove i obezbede egzistenciju za svoju budućnost i naraštaje koje dolaze, a država će stimulisati takve poslove.

"Proizvodnja u poljoprivredi nije samo proizvodnja raži, uzgoj kokošaka i goveda, već i proizvodnja cveća i zato želim da ohrabrim i druge, a država će da subvencioniše i da olakšice, jer ovakvi proizvodjači i porodični biznis zaslužuju pomoć države", rekao je Tadić.

Govoreći o onome što je video, predsednik Srbije je podvukao da je to gazdinstvo podignuto uz pomoć najviše tehnologije, jer se cveća ne uzgaja na zemlji, već u saksijama uz kontrolisano zagrevanje i prihranu.

Tadić se našalio sa Radoševićima da pospešuju i natalitet, jer se od njihovog cveća prave buketi koje mlade bacaju na svadbama drugim devojkama koje se, kako je primetio, o njih otimaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: