Đilas:Most na Savi gotov za 45 dana

Most na Savi između Obrenovca i Surčina biće gotov u narednih 45 dana, najavio je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas koji je obišao radove na tom mostu.

Izvor: B92

Petak, 14.10.2011.

16:03

Default images

Đilas je most obišao sa predsednikom Skupštine grada Beograda Aleksandrom Antićem i saradnicima, a u izjavi je podsetio je da je izgradnja tog mosta počela pre 15 godina.

"Treba da budemo srećni što ćemo most posle toliko godina završiti", poručio je Đilas.
Antić je naveo da most predstavlja odličan primer razvoja grada koju sadašnja vlast vodi u Beogradu i napomenuo da će most skratiti vreme dolaska od jedne do druge opštine za sat i više vremena.

"Verujem da je ovo jedan od najboljih poteza gradske vlasti u ovom mandatu", rekao je Antić.

Tehnički direktor "Mostogradnje" koja izvodi radove na tom mostu Siniša Brusin naveo je da je most u prethodnih 15 godina građen sa velikim prekidima zbog teške situacije u zemlji, a da su radovi ponovo intenzivirani pre godinu i po dana.

Projekat zajednički realizuju grad Beograd i Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, a prema zakonu o podsticanju građevinske industrije Srbije u uslovima ekonomske krize. Ugovorena vrednost radova je blizu 1,5 milijardi dinara.

Širina mosta biće 14,5 metara i imaće dve saobraćajne trake, trotoare na obe strane i dva pojasa predviđena za provlačenje instalicija infratstrukture. Most će biti dugačak 650 metara.

Konstrukcija mosta preko glavnog toka reke sastoji se od šest čeličnih rešetkastih konstrukcija, a reka Sava biće slobodna za dvosmerni plovni put ukupne širine 200 metara i visine 16,5 metara iznad vode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: