SNS: Dinkićev model “šarena laža”

Srpska napredna stranka (SNS) navodi da su izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave još jedna "politička prevara" Mlađana Dinkića.

Izvor: FoNet

Petak, 17.06.2011.

19:05

Default images

Oni navode da je na plan lidera Ujedinjenih regiona Srbije Mladjana Dinkića vladajuća koalicija pristala kako bi se održala na vlasti.

Poslanica SNS-a Jorgovanka Tabaković kaže da je vladajuća koalicija spremna da, i pored deficita u budžetu i protivljenja MMF-a i Fiskalnog saveta, pristane na URS-ov model decentralizacije kako bi ostala na vlasti.

Taj predlog zakona je šarena laža za koju nema pokrića, jer pare ne postoje, rekla je Tabaković.

Ona je rekla da će usvajanje izmena tog zakona dovesti do novog deficita u budžetu. "To je zakon kojim Mlađan Dinkić ucenjuje vladajuću koaliciju", kazala je Tabaković.

"Ako se ovaj zakon na nesreću građana Srbije usvoji, budžetski deficit u ovoj godini biće produbljen sa deset milijardi dinara, a u sledećoj za 50 milijardi dinara", kazala je Jorgovanka Tabaković.

Ona je navela da je SNS uložio osam amandmana na izmene zakona kojima će, kako je rekla, razotkriti da u budžetu nedostaju sredstva za "primamljivo obećanje" prenosa sredstava lokalnoj samoupravi.

Govoreći o transferu solidarnosti, Tabaković je kazala da solidarnost ne predstavlja to da se Beograd odrekne jednog dela prihoda i da ga nekoj manjoj opštini već da za to treba stvoriti "jednu masu sredstava od onog čemu dopstinose svi građani Srbije i zajedno i iz te mase sredstava dati srazmerno broju stanovnika".

Tabakovićeva je navela da vladajuća koalicija donosi neustavne zakone koji su "za građane štetni i u trenutku usvajanja a korisni samo vlasti".

"Bezidejnost i sebičnost vladajuće koalicije vidljiva je u svakom zakonu, pa i u Zakonu o finansiranju lokalne samouprave, što govori o potpunom odsustvu osećaja za stvarnost", kazala je zvaničnica SNS-a.

Ona je navela da su državi neophodne nezavisne institucije koje će odgovorno raditi svoj posao. kao i transparentno sprečavanje korupcije i nezakonitih radnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: