Šećer po 98 dinara za deset dana

Trgovinski lanci potpisuju danas ugovore za otkup šećera iz robnih rezervi i za desetak dana gradjani Srbije će moći da kupuju šećer po ceni od 98 dinara.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 28.02.2011.

14:06

Default images

Direktor Republičke direkcije za robne rezerve Goran Tasić kaže da se distribucija šećera trgovinskim lancima očekuje od sredu po jedinstvenoj ceni od 82,5 dinara, sa obavezom da u maloprodaji košta 98 dinara.

Trgovci će takođe biti u obavezi da vidno obeleže da šećer potiče iz Republičke direkcije za robne rezerve. "Do sada je prijavljeno 40 lanaca među kojima su Ibea, BIS, Delta, SOS marketi, iz unutrašnjosti trgovinski lanci iz Zubinog Potoka, Kraljeva...", rekao je Tasić i dodao da su trgovinskim lancima pri otkupu šećera limitirani zavisni troškovi i marža.

On je naveo da je rok za plaćanje 30 dana od dana preuzimanja šećera i da se u sredu očekuju isporuke šećeranama.

"U Ministarstvu za trgovinu su, na osnovu broja maloprodajnih objekata i broja stanovnika koje pokrivaju određeni trogovinski lanci, napravljene kvote koje određuju količine šećera po određenim trgovinskim lancima", kazao je Tasić.

Kada će se šećer pojaviti u prodaji, zavisiće, prem anjegovim rečima, od trgovaca, jer oni organizuju prevoz od robnih rezervi do šećerana.

Tasić je naglasio da šećera ima dovoljno za ovu intervenciju, a posle nje zalihe te namirnice u robnim rezervma će biti obnovljene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: