Aerodrom: Još bolji rezultati 2011.

Dobit od 2,24 milijarde dinara koju je Aerodrom Nikola Tesla ostvario 2010, ove godine ćemo nadmašiti, kaže generalni direktor Velimir Radostavljević.

Izvor: B92

Utorak, 22.02.2011.

13:27

Default images

Kao osnov za ovakvu procenu Radosavljavić navodi da je zaključno sa današnjim danom od početka godine već zabeležen rast aviooperacija na aerodromu od 20 odsto, u odnosu na isti period prošle godine.

"Želim samo da napomenem da je dobit Aerodroma 2007. godine bila 4,5 miliona evra, a da je prošle godine ostvarna dobit 21, 5 miliona evra. Aerodrom se ne ponaša monopolistički već odgovorno. Poslujemo sa vrhunskim svetskim aviokompanijama i aktivno smo radili na dovođenju putničkih i čarter aviokompanija, pa 15 novih avioprevoznika leti sa našeg aerodroma", napomenuo je Radosavljević.

On kaže i da veliki udeo u rastu saobraćaja ima nacionalni avioprevoznik Jat ervejz, ali da pravi bum u rastu avio transporta očekuje sa uvođenjem letnjeg reda letenja.

"Jat će imati svakodnevne linije za Dizeldorf i Atinu, a očekujem da će dnevo biti bar sedam letova jeftinih aviokompanija", obašnjava Radosavljević.

Radosavljević nije precizirao ni kako će biti raspodeljena znatna dobit koju je u 2010. godini Aerodrom Nikola Tesla ostvario, odnosno da li će isplaćivati dividende, ili će dobit biti reinvestirana .

On je naveo da će "s obzirom da se radi o velikoj sumi novca biti sredstava i za investicije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: