Niki za Beč dva puta dnevno 2011.

Austrijska niskotarifna avikompanija “Flaj Niki” će sledeće godine uvesti i po dva leta dnevno između Beograda i Beča zbg velikog interesovanja putnika.

Izvor: B92

Utorak, 02.02.2010.

13:40

Default images

Vlasnik te kompanije Niki Lauda je kazao da je veoma zadovoljan dosadašnjim odzivom putnika i da će ako se to nastavi uvesti i drugi let dnevno. Prema njegovim rečima, uspostavljanje nove linije između Beograda i Beča koštalo je između 1,5 i dva miliona evra, a investicija bi trebalo da se isplati za nešto više od godinu dana.

"Let je bio dobar i avion je sleteo ranije, što je i normalno pošto se trudim da letim brzo", kazao je bivši šampion Forumule 1 Lauda, koji je pilotirao avionom na današnjem letu.

Niskotarifna kompanija Flaj Niki od juče je uvela letove između glavih gradova Austrije i Srbije i leteće šest puta nedeljno, svaki dan osim subote. Inače, na jučerašnjem letu iz Beograda do Beča bilo je 38 putnika, dok je danas iz Beča stiglo 58, a iz Beograda odletelo 45 putnika.

Lauda je istakao da je razlika u pristupu kompanije "Niki" u odnosu na druge avokompanije u tome što prodaja rezervisanih aviokarata počinje sa cenom od 29 evra, koja raste kako se približava dan polaska, a najskuplje karte su na sam dan polaska, ali su i tada, prema njegovim rečima, 30 odsto jeftinije od konkurencije.

Državni sekretar u Ministarstvu infrastrukture Miodrag Miljković je podsetio da se potpisivanjem Sporazuma o otvorenom nebu Srbija obavezala da će primiti sve avioprevoznike koji ispunjavaju kriterijume. "Liberalizacija aviosaobraćaja i srpskog tržišta je u interesu građana Srbije jer povećanje prometa smanjuje cene, a srpski aerodromi, koji postaju čvorišta međunarodnog prevoza, omogućavaju građanima da lete na veći broj destinacija", istakao je Miljković.

Prema njegovim rečima, od trenutka dolaska Srbije na "belu" šengensku listu promet putnika u aviosaobraćaju povećan je za 20 odsto, kao i interesovanje stranih kompanija za poslovanje na tržištu Srbije i ulaganje u srpske vazduhoplovne institucije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: