Keraben ulaže 3 mil. evra u Srbiju

Srpski proizvođač pločica Zorka keramika i španski Keraben potpisali su ugovor o strateškom partnerstvu koji predviđa ulaganje od tri miliona evra u Srbiju.

Izvor: Beta

Četvrtak, 15.10.2009.

08:20

Default images

Novoosnovana kompanija Keraben Zorka keramika, u kojoj srpska i španska kompanija imaju udeo od po 50 odsto, iz baze u Srbiji će plasirati proizvodni program na tržište celog Balkana.

"Uz investiciju između dva i tri miliona evra, očekuje nas plasman oko dva miliona kvadratnih metara 'Keraben' pločica na tržišta Makedonije, Crne Gore, Albanije i Bosne i Hercegovine", kazao je Markus Bogdanovic, predsednik austrijskog Alas holdinga u okviru kojeg posluje novosadska Zorka keramika.

Dodao je da će zahvaljujući tome više od 50 odsto prihoda činiti prihod od izvoza.

Keraben će u Srbiji otvoriti izložbeni salon i osnovati tim za prodaju, navodi se u saopštenju u kojem se ističe da je Zorka zadovoljila kriterijume Kerabena zahvaljujući ulaganjima od 14,5 miliona evra, koliko je do sada u Keramiku uložio Alas holding.

Španska Keraben grupa je prošle godine ostvarila obrt od 175 miliona evra, od čega više od 60 odsto od izvoza. Keraben je lani proizveo 15 miliona kvadratnih metara pločica u Španiji i 2,5 miliona u inostranstvu i ima više od 1.000 zaposlenih.

Kako se navodi na sajtu Zorka keramike, to preduzeće privatizovano je u decembru 2003. godine, radi u okviru austrijskog Alas holdinga, ima 168 zaposlenih i godišnji proizvodni kapacitet od dva miliona kvadratnih metara podnih pločica.

Prema podacima Agencije za privredne registre, Zorka keramika je u 2008. imala neto gubitak od 153 miliona dinara, a poslovni prihod kompanije iznosio je 994 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: