Italija: U libijsku naftu 28 mlrd.$

Italijanska kompanija "Eni SpA" će u libijsku naftu uložiti oko 28 milijardi dolara tokom sledećih 10 godina.

Izvor: B92

Utorak, 16.10.2007.

18:15

Default images

Najveća italijanska naftna i gasna kompanija, "Eni SpA", potpisala je nov sporazum sa libijskom Nacionalnom naftnom korporacijom (NOC) o zajedničkom radu na razvoju projekata u sektoru nafte i gasa, čime su dva partnera proširila dosadašnju saradnju.

"Eni i NOC su danas potpisali sporazum širokog opsega koji predstavlja dalji korak u učvršćivanju njihovog dugogodišnjeg strateškog partnerstva", navedeno je u saopšenju italijanske korporacije.

Sporazum će omogućiti "veliki porast proizvodnje nafte i gasa" u Libiji, a ukupne zajedničke investicije predviđene programima razvoja dostižu vrednost od oko 28 milijardi dolara tokom sledećih 10 godina, preneo je AP.

Eni je trenutno najveća strana naftna kompanija koja sarađuje sa libijskim preduzećima, a u toj zemlji prisutna je od 1959. godine.

Ukupna dnevna proizvodnja nafte i gasa koju Eni postiže u toj severnoafričkoj zemlji dostiže ekvivalent od 250 hiljada barela nafte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: