Premijum ekskluzive u Hali 1 / FOTO

Na štandu u najvećoj hali Beogradskog sajma, svoje modele predstavili su Jaguar i Land Rover.

Podeli
Jaguar F-Pace
Jaguar F-Pace

Jaguar je na ovogodišnjem salonu u Beogradu izložio SUV model F-Pace i dve limuzine - XE i XF.

F-Pace je na sajmu automobila zastupljen u dve varijante. Inače, ovaj model je na srpskom tržištu dostupan od 2016. godine.

Jaguar F-Pace
Jaguar F-Pace

Može se naručiti sa dva dizel i jednim benzinskim motorom.

Osnovnu dizel verziju pokreće 2.0 litarski motor sa 180 ks, a snaga se može prenositi na zadnje ili na sva 4 točka pomoću manuelnog ili automatskog menjača. Snažniji dizelaš radne zapremine 3.0 l raspolaže sa 300 ks i uparen je isključivo sa automatskom transmisijom koja šalje snagu na sva 4 točka

Jaguar F-Pace
Jaguar F-Pace

Benzinski motor od 3.0 litra proizvodi 340 ks. Menjač je takođe automatski, a pogon 4x4.

Novi Land Rover Discovery
Novi Land Rover Discovery

Na aktuelnom sajmu automobila u Beogradu srpsku premijeru imao je novi Land Rover Discovery.

Peta generacija ovog modela donosi značajne promene u oblasti dizajna, u poređenju sa prethodnim verzijama koje su tradicionalno imale "kockastu" formu. Aerodinamičniji dizajn rezultirao je i odličnim koeficijentom otpora vazduha (0,35), što utiče i na smanjenje potrošnje goriva.

Novi Discovery ima sedam sedišta za odrasle putnike, raspoređenih u tri reda, a Land Rover je uspeo da sve to smesti u automobil koji je nešto kraći od 5 m (4.970 mm).

Novi Land Rover Discovery
Novi Land Rover Discovery

Zapremina prtljažnog prostora sa oborenim trećim redom sedišta iznosi do 1.137 l, dok je maksimalni korisni prostor sa preklopljenim drugim redom sedišta 2.406 l. Odstojanje automobila od tla je čak 283 mm, a automobil je u stanju da savlada vodenu prepreku dubine 900 mm.

Kao što je uobičajeno za Land Rover modele, i novi Discovery ima izvanredne sposobnosti za terensku vožnju. Maksimalni napadni ugao koji automobil može da savlada u off-road vožnji iznosi 34 stepena, dok je najveći dopušteni izlazni ugao 30 stepeni.

Novi Land Rover Discovery
Novi Land Rover Discovery

Kada je reč o motorima, benzinsku opciju zastupa 3.0 litarski V6 sa 340 ks, a u ponudi su i tri dizelaša. Najslabiji 2.0 sa 180 ks, nešto jači dvolitraš sa 240 ks i najsnažniji, 3.0 V6 sa 258 ks.

Za prenos snage upotrebljen je osmostepeni automatski menjač.

Sajam automobila u Beogradu zatvara se u nedelju 2. aprila u 19 časova.

Vesti

Opel ima novi plan za najvažnije afričko tržište

Osim što će svoja vozila prodavati uz pomoć novog partnera, Opel sprema “ofanzivu” novih modela u Južnoj Africi. Istovremeno, bivši vlasnik ove nemačke auto-marke, General Motors, odlučio je da sa južnoafričkog tržišta od 1. januara 2018. povuče svoj brend Chevrolet.

Vesti četvrtak 23.11. 12:55 Komentara: 0

Ford Kuga N1 za firme i preduzetnike

Ford je u svojoj prodajno-servisnoj mreži u Srbiji ponudio preduzećima, preduzetnicima i svim pravnim subjektima koji imaju pravo na povrat poreza na dodatu vrednost, SUV model Kuga u N1 verziji po ceni od 16.125 evra, u dinarskoj protivvrednosti, bez PDV-a.

Vesti sreda 22.11. 12:06 Komentara: 16

Zaboravljeni auto-brend vraća se u Evropu

Nekadašnja nemačka automobilska marka Borgward, koja je obnovljena 2015. posle pola veka hibernacije i čija su vozila odnedavno dostupna na kineskom tržištu, stiže u prodajne salone u Evropi u prvom tromesečju 2018.

Vesti utorak 21.11. 12:31 Komentara: 32
strana 1 od 1286 idi na stranu