Premijera: Škoda Kodiaq Scout

Škoda je predstavila robustniju verziju svog SUV modela namenjenu kupcima koji će ovaj automobil češto koristiti van asfaltiranih puteva. Kodiaq Scout standardno je opremljena 4x4 pogonom, a povećano je i odstojanje vozila od tla.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 26.01.2017.

09:55

Premijera: Škoda Kodiaq Scout

Prva vidljiva razlika između regularnog Kodiaqa i Scout verzije uočava sa na donjim delovima branika i pragovima vrata, koji imaju dodatne elemente kako bi se ovi delovi karoserije zaštitili prilikom terenske vožje.

Osim toga, Scout je standardno opremljen 19 inčnim alu felnama, koje su specijalno dizajnirane za ovu varijantu vozila.
Robustni Kodiaqa zasnovan je na Ambition paketu opreme, koji je obogaćen dodatnim sistemima asistencije, kao što su Off-Road Assist i Driving Mode Select, sa čak 6 predefinisanih modova, za različite uslove i načine vožnje, i putne podloge: Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual i Snow.

U zavisnoti od odabrane opcije, kompjuter automatski podešava rad motora, nivo servo asistencije, rad automatskog menjača, pa čak i parametre klima uređaja.
Kodiaq Scout standarno se isporučuje sa ambijentalnim LED osvetljenjem u kabini (sa 10 nijansi boja svetla), dok su sedišta presuvčena Alcantarom.

Papučice nožnih komandi izrađene su od nerđajućeg čelika, a multimedijalni/audio sistem opremljen je sa 8 zvučnika.
U ponudi su četiri verzije motora. Osnovni model za pogon koristi 1.4 TSI sa 150 ks (110 kW), što je dovoljno da se ubrzanje 0-100 km/h obavi za 9,8 s i da se razvije maksimalnih 197 km/h.

Snažniji, 2.0 TSI proizvodi 180 ks (132 kW), do stotke stiže za 8 sekundi, a najveća brzina ovog modela je 207 km/h.
Kupci koji preferiraju dizelaše, mogu da računaju na dve varijante 2.0 TDI agergata - sa 150 ks (110 kW) i 190 ks (140 kW). Slabiji motor obezbeđuje da Scout ubrza 0-100 km/h za 9,5 s (maks. brzina 197 km/h), dok snažniji iz stanja mirovanja do 100 na sat stiže za 8,9 s (210 km/h).

Svaki Kodiaq Scout standardno poseduje pogon na sva 4 točka, dok je odstojanje od zemlje povećano i iznosi 194 mm.

Prvo pojavljivanje pred publikom Scout će imati na sajmu u Ženevi, početkom marta, nakon čega stiže u prodajne salone. Cena za sada nije saopštena.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: