Opel primio 30.000 narudžbina za novu Astru

Nova generacija Opelovog kompaktnog modela predstavljena je na salonu automobila u Frankfurtu. Iako prodaja zvanično počinje 10. oktobra, kompanija je saopštila da je već 30 hiljada ljudi izrazilo želju da kupi novu Astru.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 15.09.2015.

12:59

Default images
Foto: Opel

Svetskoj premijeri na Opelovom štandu u hali 8 prisustvovali su izvršna direktorka General Motorsa, Meri Bara, i šef Opel grupe, dr Karl-Tomas Nojman.

Meri Bara je tom prilikom najavila ofanzivu novih Opel modela.

"Od 2016. do 2020, lansiraćemo 29 novih i obnovljenih vozila uključujući i električni automobil i još jedan top model koji će se naći uz Insigniju. Ovaj potpuno novi SUV će početi da se proizvodi u Riselshajmu do kraja dekade", izjavila je Bara.
Foto: Opel
Cilj za budućnost je jasno definisan - Opel je postavio sebi zadatak da postane drugi po veličini proizvođač putničkih automobila na evropskom tržištu do 2022. godine, nakon osvojenog trećeg mesta 2015. godine.

Bara veruje da je jedna od ključnih naprednih tehnologija autonomna vožnja.

"To je nešto na čemu GM i Opel temeljno rade. Bićemo svedoci više promena u automobilskoj industriji u narednih pet do deset godina nego što smo ih videli u proteklih 50 godina", rekla je Bara, naglasivši da viziju predstavlja svet automobila bez saobraćajnih nesreća.

"Nova Opel Astra sa svim svojim bezbednosnim sistemima je važan korak u tom pravcu“, dodala je ona.

Više detalja o novoj Opel Astri možete pročitati u posebnom tekstu na našem sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: