Patentni crteži otkrivaju Maserati Levante

Ne internetu su se pojavili patentni crteži budućeg Maseratijevog krosovera Levante koji će imati premijeru u januaru 2016, na sajmu automobila u Detroitu.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 20.05.2015.

11:41

Default images

Kao što se i pretpostavljalo, skice potvrđuju da će automobil u velikoj meri ličiti na koncept Kubang iz 2011, ali mogu se uočiti i određene stilske razlike između dva vozila.
Ispod farova, koji su restilizovani u poređenju sa konceptom, nalaze se svetla za maglu, a promenjen je i dizajn prednjeg branika.
Bočne strane Levantea gotovo su isti kao kod Kubanga, dok je zadnji deo produkcijskog krosovera konvencionalniji - dizajn branika i izduvnih cevi je pojednostavljen, kao i oblik stop svetala.
Prvi Maseratijev krosover stiže na tržište 2016. godine, a za sada je poznato da će biti dostupan sa benzinskim i dizel motorima, u V6 i V8 konfiguracijama, koji će se proizvoditi u Ferrariju.
U ponudi će biti 3.0 litarski V6 turbo-benzinac, u varijantama sa 325 i 425 ks, zatim 3.0 litarski V6 turbo-dizel sa 250, 275 i 340 "konja", kao i 3.8 litarski V8 twin-turbo koji će isporučivati 560 ks.

Sve verzije biće standardno opremljene osmobrzinskim automatskim menjačima i unapređenim Q4 pogonom na sva 4 točka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: