Renault Kadjar i novi Espace premijerno u Srbiji

Ljubitelji automobila marke Renault u prilici su da na Sajmu automobila vide najnovije modele ovog proizvođača - krosover Kadjar, koji je svetsku premijeru imao na nedavno završenom ženevskom auto-salonu, i novu generaciju modela Espace. Pored njih, izloženi su i ostali automobili iz aktuelne ponude, uključujući i novi Twingo.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 26.03.2015.

13:24

Default images
Renault Kadjar

Centralno mesto na štandu kompanije Renault u Hali 1 Beogradskog sajma zauzimaju krosover Kadjar i novi Espace.

Ova dva nova modela svojim dizajnom pokazuju najnovija stremljenja francuskog proizvođača, ali i nagoveštavaju stilski pristup koji će biti primenjen na budućim Renault automobilima, pre svega novim generacijama modela Laguna i Megane.
Renault Kadjar
Postavljen na istu CMF platformu kao i sestrinski Qashqai, Renault Kadjar je nešto veći od Nissanovog krosovera - dugačak je 4.450 mm, širok 1.840 mm, a visok 1.600 mm.

Odstojanje od tla iznosi 190 mm, dozvoljeni napadni ugao prilikom prilaska prepreci je 18, a pri silasku 25 stepeni. Veličina prtljažnika je 472 l, a tome treba dodati i brojne pregrade i pretince u kabini čija ukupna zapremina iznosi 30 litara.
Renault Espace
Jedan od rodonačelnika segmenta MPV vozila u Evropi, Renault Espace, dočekao je petu generaciju.

Osim potpuno novog dizajna, zasnovanog na konceptu Initiale Paris iz 2013, koji karakteriše naglašena maska hladnjaka i veliki amblem u njenom središtu, Espace za razliku od prethodnika ima znatno manje bočne staklene površine, ali i povišeno odstojanje od zemlje, čime zadire u područje krosovera.
Renault Espace
Iako ima veći klirens u odnosu na aktuelnu verziju, novi Espace je za 63 mm niži od prethodnika.

Dužina je povećana za 16 mm, a poboljšana je i aerodinamika - koeficijent otpora vazduha iznosi 0,30, dok je masa automobila manja za 250 kg u odnosu na prethodnu generaciju.
Renault Twingo
Pažnju posetilaca privlači i novi Twingo koji je već prisutan na srpskom tržištu. Ovaj model na može se nabaviti po ceni od 8.990 evra.

Ponudu upotpunjuju Clio, Megane i Fluence, koji takođe imaju akcijske cene. Clio košta od 9.990. Za taj iznos dobija se 1.2 16V atmosferski motor od 75 KS sa Authentique paketom opreme koji podrazumeva i klima-uređaj, audio-sistem sa USB priključkom i Bluetooth konekcijom, tempomat i LED dnevna svetla.
Renault Twingo
Megane Generation nudi se za 10.990 evra i to sa 1.6 16V motorom od 110 KS. Auto pored ostalog ima “klimu”, šest vazdušnih jastuka, tempomat i Bluetooth konekciju, kao i USB priključak.

Na štandu je izložen i sportski Megane RS sa 265 “konja” i cenom od 28.632 evra.

Garancija na Renault modele je šest godina ili 100.000 km, a postoji i mogućnost beskamatnog finansiranja kupovine do iznosa od 8.000 evra.

Pratite naš specijal - Sajam u Beogradu

Više fotografija sa ovogodišnjeg auto-salona pogledajte u Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: