Tesla Roadster imaće autonomiju do 640 km

Prvi model koji je izašao iz fabrike Tesla Motors, sportski dvosed Roadster, ubuduće će moći da prevali razdaljinu između Los Anđelesa i San Franciska bez zaustavljanja, izjavio je Ilon Mask. To će posebno obradovati vlasnike iz Kalifornije, jer je veliki broj primeraka modela Tesla Roadster registrovanu upravo u ovom delu SAD.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 26.12.2014.

14:18

Default images

Mask, koji je nedavno najavio da će do kraja godine predstaviti detalje poboljšane verzije Roadstera, otkrio je na Twitteru da će jedno od unašređenja biti povećanje radijusa kretanja na skoro 400 milja (644 km).

Trenutno Tesla Roadster ima litijum-jonsku bateriju sa 6.831 ćelijom koja vozaču omogućava da sa jednim punjenjem pređe do 245 milja (394 km).

Za sada nije poznato koliko će vremena biti potrebno da se napuni nova baterija, a punjenje stare traje 3,5 sati, ako se koristi Teslin punjač od 240 V i 70 A.

Mask je obećao da će uskoro biti poznati svi detalji poboljšanja Roadstera. S obzirom da se ovaj model trenutno ne proizvodi, 2.500 vlasnika koji su ranije kupili automobil mogu da očekuju da će njihova vozila biti biti unapređena u 2015.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: