Posle Forda, i Chrysler povlači vozila zbog istog kvara

Chrysler je objavio da će opozvati 184.215 automobila zbog mogućeg kvara na sistemu vazdušnih jastuka i predzatezačima sigurnosnih pojaseva. Zbog istog problema, Ford je u septembru bio prinuđen da sa tržišta povuče oko 850.000 vozila.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 15.10.2014.

09:40

Default images

U saopštenju kompanije Chrysler navodi se da zbog mogućeg kratkog spoja u kontrolnoj jedinici postoji opasnost da se vazdušni jastuci i predzatezači sigurnosnih pojaseva ne aktiviraju prilikom sudara.

Opozivom su obuhvaćeni SUV modeli Jeep Grand Cherokee i Dodge Durango iz 2014, a do sada nije prijavljena nijedna nesreća ili povreda uzrokovana ovom vrsta kvara.

Iz SAD će biti povučeno 126.772 vozila, iz Kanade 8.106, Meksika 3.722, a 45.615 automobila biće opozvano u ostalim zemljama širom sveta.

Zbog identičnog kvara američki proizvođač automobila Ford nedavno je morao da povuče 850.000 automobila, što će ovu kompaniju prema rečima jednog od njenih čelnika koštati pola milijarde dolara.

Sporni deo proizvodi kompanija Bosch, koja je početkom oktobra, nakon Fordovog opoziva, o problemu obavestila američku Nacionalnu agenciju za bezbednost saobraćaja (NHTSA), a zatim i kompaniju Chrysler.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: