SsangYong u Parizu najavio novi SUV model

Na sajmu automobila u Parizu, SsangYong je pored svojih aktuelnih serijskih modela predstavio i dva koncepta, XIVAir i XIV-Adventure, koji najavljuju novi produkcijski SUV za 2015.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 09.10.2014.

11:03

Default images

Sa dužinom od 4.195 mm i međuosovinskim rastojanjem koje iznosi 2.600 mm, dva koncepta pružaju uvid u serijski model X100, koji se u prodajnim salonima očekuje početkom 2015, a koji će se na tržištu suprotstaviti SUV i krosover vozilima iz rastućeg B segmenta, kao što su Renault Captur, Opel Mokka, Peugeot 2008...

Preteča novog modela, prvi u nizu konceptnih XIV vozila, prikazan je 2011. u Frankfurtu, a posle toga još u šest varijanti na velikim međunarodnim sajmovima automobila.
SsangYong XIV Air
SsangYong objašnjava da je ideja bila da ova vozila izazovu kod vozača "zadovoljstvo koje proizilazi iz uživanja u putovanju".

Nadovezujući se na koncept XLV koji je predstavljen na ovogodišnjem ženevskom sajmu, dva pariska koncepta otkrivaju novitete u dizajnu budućeg SUV modela B segmenta.

SsangYong XIV-Adventure je klasičan krosover savremenog dizajna, dok je XIV-Air varijacija istog vozila ali sa otvorenim, "targa" krovom.
SsangYong XIV Adventure
Motori koji odabrani da pogone XIV-Air i XIV-Adventure su 1.6 litarski benzinci ili 1.6 litarski dizelaši, i zadovoljavaju EURO 6 standarde emisije izduvnih gasova.

Ekološki prihvatljivi 1.6 litarski dizel motor ima značajno smanjenu emisiju CO2, od 110 - 120g/km (u verziji 2WD, sa manuelnim menjačem sa Stop/Start funkcijom), dok 1.6 litarski benzinac ima emisiju CO2 od 140 do 150g/km (takođe opremljen 2WD pogonom, sa manuelnim menjačem i Stop/Start sistemom).
SsangYong XIV Adventure
SsangYoung je saopštio da je bezbednost predstavljala prioritet u svim razvojnim fazama novih XIV konceptnih vozila. U tom cilju su uključene napredne sigurnosne funkcije.

Vozilo takođe ima Hill Start Assist sistem asistencije prilikom pokretanja na uzbrdici i Emergency Stop Signal sistem koji sprečava sudare upozoravajući vozače iza pri naglom kočenju.

S obzirom da je SsangYong sa ova dva koncepta zaokružio razvojnu fazu budućeg X100 SUV modela B segmenta, očekuje se da će već na sledećem velikom međunarodnom sajmu automobila korejska kompanija predstaviti produkcijsku verziju.

Više fotografija sa pariskog auto-salona pogledajte u Galeriji.

Pratite naš specijal: Sajam u Parizu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: