Hyundai Equus Limousine - S klasa za krizna vremena

Kada je reč o produženim luksuznim limuzinama, konkurencija u samom vrhu je mala, ali previše snažna da bi ohrabrila ostale proizvođače automobila da ponude kupcima vozilo u najvišoj klasi. Ipak, Hyundai ima model kojim se suporotstavio mnogo poznatijim i cenjenijim imenima, a njegova najnovija verzija imaće premijeru krajem avgusta na sajmu automobila u Moskvi.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 06.08.2014.

22:39

Default images

Iako je pre svega poznat po pristupačnim modelima iz srednje i niže klase, Hyundai ima ambicije da osnaži svoje prisustvo i u višim automobilskim segmentima.

Aktuelni Equus Limousine predstavljen je 2009. i do sada je bio uglavnom orijentisan na domaće, južnokorejsko tržište.

Hyundai je za 2015. pripremio osveženu verziju, a moskovskom premijerom pokušava da se nametne i na ruskom tržištu.
Zasnovan na regularnom modelu Equus, od koga je duži za 28 cm, Hyundai Equus Limousine dostiže 5,43 m.

Umesto zadnje klupe, probirljivoj klijenteli na raspolaganju su dva odvojena luksuzna sedišta čiji se položaj može nezavisno podešavati električnim komandama.
Za pogon je zadužen 5.0 litarski V8 sa 430 ks (316 kW) i 509 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Motor je povezan sa osmobrzinskim automatskim menjačem uz čiju pomoć automobil iz mesta do stotke stiže za 5,8 sekundi, pre nego što se kazaljka brzinomera zaustavi na maksimalnih 225 km/h.
Nakon izlaganja pred moskovskom publikom, Hyundai Equus Limousine stići će i u prodajne salone u Rusiji

Početna cena od 84.500 evra mogla bi da privuče one kojima je potrebno jedno ovakvo vozilo, ali čiji budžet nije dovoljan za Mercedes S klase.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: