Porsche povlači 911 GT3 zbog dva slučaja požara

Porsche je uputio poziv na vanredni servis vlasnicima svih 785 do sada isporučenih primeraka modela 911 GT3, nakon dva incidenta u kojima je došlo do požara na automobilima.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 21.02.2014.

09:55

Default images

Kako je saopštila nemačka kompanija, u dva potvrđena slučaja koja su se dogodila u Evropi, izgorela su dva Porschea 911 GT3.

Uzroci požara za sada nisu poznati, ali oni nisu nastali kao posledica saobraćajnih udesa. Porsche je objavio da ni u jednom od pomenuta dva incidenta nije bilo povređenih.

Kako bi se sprečili eventualni budući požari, isporuka Porschea 911 GT3 privremeno je obustavljena, a vlasnicima je savetovano da svoje automobile ne voze dok vozila ne budu pregledana u servisu.

Porsche je dosadašnjim kupcima ponudio da njegova servisna služba dođe do njih i preuzme automobile, kako bi se ubrzao čitav postupak.

Vest o problemima sa modelom 911 GT3 predstavlja iznenađenje s obzirom da je reč o vrhunskom automobilu kog pogoni 3.8 litarski šestocilindrični motor sa direktnim ubrizgavanjem. Motor razvija 475 ks i 438 Nm maksimalnog obrtnog momenta, zahvaljujući čemu auto ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,5 sekundi i dostiže maksimalnih 315 km/h

Porsche 911 GT3 je ujedno prvi model ovog proizvođača koji zbog boljeg ponašanja automobila u krivinama ima sistem upravljanja i na zadnjim točkovima.

Pročitajte više o Porscheu 911 GT3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: