Automobili

Utorak, 05.11.2013.

15:02

Koliko električnih modela planira BMW?

BMW je na sajmu automobila u Frankfurtu 2013. predstavio prva dva produkcijska modela nove serije "i". Iako zaljubljenici u automobile ovog proizvođača ne gledaju blagonaklono na trend elektrifikacije, kompanija nema nameru da se zaustavi samo na tome.

Izvor: B92

Default images

Ma šta mi mislili o modelima i3 i i8, sa stanovišta BMW-a oni su bili neminovni u eri novih tehnoloških trendova i ekoloških ograničenja. S obzirom da je BMW jasno odvojio nove modele sa alternativnim pogonskim sistemima u poseban podbrend, ne postoji bojazan da će ova kompanija izgubiti svoj prepoznatljiv identitet i poziciju koju zauzima u auto-industriji.

Ipak, paralelno sa proizvodnjom luksuznih i sportskih automobila na kakve smo navikli, BMW će nastaviti da proširuje gamu električnih i hibridnih modela. U tu svrhu, nemački proizvođač zvanično je zaštitio oznake od "i1" do "i9".

To ne znači da će ulice svetskih gradova vrlo brzo biti preplavljene električnima automobilima sa oznakom BMW, već da u toj kompaniji imaju dugoročnu strategiju razvoja ove vrste automobila. Za sada, u BMW-u jedino priznaju da električni SUV model sa oznakom "i" nije u planu, a automobili iz drugih segmenata i dalje su u igri.

Saznajte više o BMW-u i3.

Pročitajte o BMW-u i8.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: