Automobili

Sreda, 17.07.2013.

15:05

Mercedes S63 AMG za 2014.

Nakon kratke video najave, Mercedes je objavio fotografije i tehničke detalje nove generacije modela S63 AMG.

Izvor: B92

Default images

Mercedes S63 AMG predstavlja spoj vrhunske luksuzne limuzine i sportskih karakteristika koje poseduju AMG modeli. Spoljašnjost ovog automobila otkriva to posmatraču već na prvi pogled:



Tipični AMG stilski elementi počinju sa agresivnijim prednjim branikom, da bi se nastavili aerodinamičkim dodacima na pragovima automobila i specijalno dizajniranim 19 inčnim alu felnama kroz koje se naziru snažne čeljusti kočnica, a završavaju se zadnjim, četvorostrukim izduvnim cevima.
U Mercedesu kažu da je je novi S63 AMG u odnosu na prethodnika lakši i do 100 kg. Smanjenju mase najviše su doprinele lakše felne, akumulator i kočioni sistem.

U izradi karoserije obilato je korišćen aluminijum, uključujuči i elemente prednjeg dela školjke automobila i krov, dok je udubljenje u kome se nalazi rezervni točak izrađeno od ugljeničkih vlakana.

Kao rezultat svega toga, masa praznog vozila (ali sa punim rezervoarom) u verziji sa kraćim međuosovinskim rastojanjem iznosi 1.970 kg, dok je model sa većim rastojanjem između osovina težak 1.995 kg.
Elegantna unutrašnjost standarnde S klase prilagođena je sportskim atributima AMG automobila, a to se najbolje reflektuje kroz izbor boja i materijala.

Dominiraju crna i grafitna boja, kao i koža, aluminijum i materijali od ugljeničnih vlakana.
Srce novog Mercedesa S63 AMG je 5.5 litarski Bi-turbo sa direktnim ubrizgavanjem, koji u ovoj verziji razvija 430 kW / 585 ks i raspolaže sa maksimalnim obrtnim momentom od 900 Nm. Čak i u ovako snažnom automobilu vodilo se računa o ekonomičnosti i zagađenju, tako da je S63 AMG opremljen ECO stop/start sistemom.

Motor je povezan sa sedmobrzinskim AMG SPEEDSHIFT MCT menjačem koji ima tri moda rada: "C" (Controlled Efficiency), "S" (Sport) i "M" (Manual).
Kada je reč o performansama, automobil opravdava svoju reputaciju. Od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,4 s, bez obzira da li je u pitanju verzija sa kraćim ili dužim međuosovinskim rastojanjem.

Pored ove dve verzije koje imaju zadnji pogon, u ponudi će se naći i 4MATIC model sa dugačkim međosovoinskim rastojanjem, a u Mercedesu kažu da on postiže još bolje ubrzanje i da iz mesta do "stotke" stiže za svega 4 sekunde.

Maksimalna brzina sve tri verzije elektronski je ograničena na 250 km/h.
Iako to nije najvažnija stavka kada se kupci opredeljuju za ovakav automobil, Mercedes je objavio i fabričke podatke o potrošnji goriva.

Modeli sa pogonom na zadnje točkove prosečno će trošiti 10,1 l/100 km, a kod 4MATIC verzije potrošnja se penje na neznatno većih 10,3 l/100 km.

Kupcima će biti omogućeno da dodatno unaprede svoj S63 AMG i konfigurišu ga po sopstvenoj želji. U ponudi su između ostalog i opcione keramičke kočnice, koje su 20 odsto lakše od standardnih.
Poput standardne S klase, i na modelu S63 AMG dostupna su brojna savremena tehnološka rešenja, a izdvajamo sistem Magic Body Control koji koristi specijalnu kameru instaliranu iza vetrobranskog stakla koja snima konfiguraciju puta ispred vozila.

Na osnovu prikupljenih podataka, sistem automatski podešava oslanjanje i prilagođava ga putu po kojem se vozilo kreće.
Mercedes S63 AMG za 2014. imaće zvaničnu premijeru na sajmu automobila u Frankfurtu, a u prodaji će se naći do kraja 2013. godine. Cena će biti naknadno objavljena.

Pogledajte galeriju fotografija: Mercedes S63 AMG.

Pročitajte više o novom Mercedesu S klase.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: