Region 0

21.05.2024.

11:50

Dan nezavisnosti Crne Gore

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović čestitao je građanima 21. maj - Dan nezavisnosti Crne Gore, porukom da važnost ovog praznika predstavlja dodatni podstrek.

Izvor: Tanjug

Dan nezavisnosti Crne Gore
depositphotos, underworld1

Podeli:

"Dok proslavljamo punoletstvo obnove nezavisnosti, želim da podsetim da se nalazimo u važnoj istorijskoj etapi od čijeg uspešnog okončanja će zavisiti kvalitet života naše, ali i generacija koje dolaze", napisao je Milatović na društvenoj mreži Iks.

U tom smislu, naveo je, dalji razvoj demokratije, unapredjenje stanja vladavine prava i održiv ekonomski razvoj vidim kao tri paralelna i kontinuirana procesa koji zahtevaju najveći stepen angažovanja svih društvenih činilaca.
"EU nije sama po sebi cilj, ona je vrednosno opredeljenje kojem Crna Gora pripada. Uveren sam da smo kao društvo uspeli da prepoznamo važnost aktuelnog trenutka i još snažnije nastavimo da svi zajedno gradimo prosperitetnu budućnost naše zemlje", naveo je Milatović i čestitku završio porukom: "Da je večna Crna Gora!"
Inače, u skladu sa Pravilima državnog protokola kojima se propisuje obaveza organizovanja vatrometa u Glavnom gradu uoči Dana državnosti i Dana nezavisnosti sinoć je upriličen vatrometa, a zgrada Vlade Crne Gore osvetljena je bojama crnogorske zastave.
(Kraj) zn/

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: