Automobili

Petak, 10.05.2013.

11:16

AMG motori u Aston Martinu?

Aston Martin pregovara sa Mercedesom o tehničkoj saradnji dva proizvođača. Ako sporazum bude postignut, predviđa se da će nemačka kompanija pružiti podršku Aston Martinu u domenu pogonskih jedinica.

Izvor: B92

Default images

Još u decembru 2012. govorilo se o tome da će Aston Martin sklopiti dogovor sa Mercedesom, na osnovu koga bi nemački proizvođač isporučivao motore iz AMG programa za automobile britanske sportske marke. Nakon pola godine, priča o pregovorima ponovo je aktuelizovana.

Kako piše Bloomberg, pozivajući se na izvor blizak pregovaračima dve kompanije, konačni dogovor je vrlo blizu. Nastavku pregovora doprineo je i novi manjinski vlasnik brenda Aston Martin, kompanija Investindustrial.

Iza čitave priče i u ovom slučaju nalazi se potreba da se gama modela koje proizvodi Aston Martin uklopi u ekološke standarde koji će u sledećih nekoliko godina biti dodatno pooštreni.

Rigorozniji kriterijum dovešće do toga da će Aston Martin morati da se odrekne svojih aktuelnih pogonskih jedinica. Ovaj nezaustavljivi trend već je doveo do toga da je najavljen prestanak proizvodnje modela Vantage V12.

Sa druge strane, i nemački, ali i italijanski rivali već raspolažu sa tehnološki naprednim, ekološki prihvatljivim motorima. Sporazum sa Mercedesom doveo bi do toga da Aston Martin uhvati priključak sa konkurencijom kada je reč o pogonskim jedinicama.

Pročitajte o modelu Aston Martin Vanquish.

Policija Dubaija nabavila Aston Martin One-77.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: