Automobili

Sreda, 11.07.2012.

19:35

Bentley promoviše SUV koncept

Nakon auto-salona u Ženevi i svetske premijere koncepta EXP 9 F koji predstavlja prvi pokušaj britanskog proizvođača da napravi SUV vozilo, Bentley nastavlja sa prezentacijom ovog automobila.

Izvor: B92

Default images

Iako EXP 9 F nije naišao na odobravanje svetske automobilske javnosti, Bentley želi da prikupi što više relevantnih povratnih informacija publike i stručnjaka kako bi unapredio ovaj koncept.

Tako je posle Ženeve EXP 9 F prikazan i na sajmu automobila u Pekingu, a krajem juna i na manifestaciji Goodwood Festival of Speed u Velikoj Britaniji.
Sledeće pojavljivanje SUV koncepta pred publikom Bentley je zakazao za avgust, kada će EXP 9 F biti predstavljen na događaju Concours d’Elegance u Pebl Biču, u Kaliforniji.

U međuvremenu, objavljene su nove fotografije i promotivni video koncepta EXP 9 F sa detaljnim prikazom spoljašnjosti i enterijera ovoog vozila:



Bentley je ranije saopštio da EXP 9 F pokreće 6.0 litarski twin-turbo W12 sa 600 ks i 800 Nm. Pomoću ovog motora, automobil je u stanju da od 0 do 100 km/h ubrza za manje od 5 sekundi.

I pored prvih loših reakcija na SUV koncept, prvi čovek britanskog proizvođača luksuznih automobila Volfgang Dirhajmer (Wolfgang Dürheimer) potvrdio je sredinom marta da Bentley neće odustati od proizvodnje koncepta EXP 9 F kao i da će se serijski model na tržištu pojaviti 2015. godine.

Pročitajte više o konceptu Bentley EXP 9 F.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

13 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

21 h

Podeli: