Svet 17

30.05.2024.

9:02

Vapaj iz Rusije? "Bukvalno su spremni na sve"

Isporuku lovaca F-16 Ukrajini Moskva će smatrati namernim signalom NATO u nuklearnoj sferi, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Izvor: Sputnjik

Vapaj iz Rusije? "Bukvalno su spremni na sve"
Tanjug/Yuri Kochetkov/Pool Photo via AP

Podeli:

"Lovci F-16 dugo su bili glavno sredstvo za isporuku u okviru takozvanih zajedničkih nuklearnih misija NATO. Stoga, ne možemo da ne smatramo isporuku takvih sistema kijevskom režimu kao namerni signal NATO u nuklearnoj sferi. Pokušavaju da nam stave do znanja da su SAD i NATO u Ukrajini spremni bukvalno na sve", rekao je Lavrov.

Istovremeno je dodao da isporuka borbenih aviona F-16 nikako neće promeniti situaciju na kontakt liniji na frontu.

"Pomenuti avioni će se uništavati kao i druge vrste oružja koje NATO zemlje isporučuju Ukrajini", poručio je Lavrov.

Takođe je istakao da Zapad pokazuje nezainteresovanost za završetak sukoba u Ukrajini, jer nastavlja da pumpa kijevski režim sve destruktivnijim vrstama oružja, o čemu svedoče i planirane isporuke F-16.

"Ipak se nadamo da će rusko-beloruske vojne vežbe sa nestrateškim nuklearnim oružjem, koje se održavaju ovih dana, urazumiti naše protivnike i da će ih podsetiti na (moguće) katastrofalne posledice dalje nuklearne eskalacije", poručio je šef ruske diplomatije.
 

Podeli:

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: