Automobili

Utorak, 07.02.2012.

11:39

Nissan Invitation

Nissan je na auto-salonu u Ženevi 2012. predstavio koncept Invitation, čija bi serijska verzija trebalo da nasledi aktuelni model Note.

Izvor: B92

Default images

Koncept Invitation je automobil iz MPV segmenta, sa 5 vrata i sa izrazito sportskim, dinamičnim izgledom.

Na prednjem delu vozila dominira maska hladnjaka i veliki, zakošeni farovi, a LED tehnologija je upotrebljena i na prednjim i na zadnjim svetlosnim grupama.
U Nissanu planiraju da na ovom vozilu svedu emisiju CO2 na ispod 100 g/km, a veruju da će to biti i automobil sa najmanjom potrošnjom goriva u svojoj klasi.

Iz japanskog proizvođača nisu saopštili detalje o pogonskom agregatu buduće serijske verzije, a u ponudi bi se mogao naći i Micrin trocilindrični DIG-S 1.2 litarski turbo-punjeni motor sa direktnim ubrizgavanjem, koji bi bio uparen sa ručnim ili CTV menjačem.
Nissan je opremio Invitation AVM (Around View Monitor) tenologijom, koja će omogućiti vozaču da iz svog sedišta na ekranu vidi šta se dešava u okruženju vozila i olakša mu manevrisanje i parkiranje u skučenom prostoru.

Serijska verzija koncepta Invitation počeće da se proizvodi 2013. godine u Nissanovoj fabrici u Velikoj Britaniji.

Više informacija o premijerama na sajmu automobila u Ženevi možete pročitati u našem Specijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

20 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: