Ferrari Italia 458: Zvanični opoziv

Posle katastrofalnih nekoliko meseci za italijanskog autoproizvođača u kojima se njihov ponos najmanje 5 puta neobjašnjivo zapalio, Ferrari je konačno priznao da Italia 458 ima fabričku grešku.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 02.09.2010.

09:52

Default images

Ferrari je objavio opoziv nakon što su otkrili da lepak, pomoću kog se kućište za zaštitu od toplote pričvršćuje ispod blatobrana, ima potencijal da se zapali kada je izložen visokim temperaturama, što može dovesti do požara u motoru automobila.

Usled povećanja temperature izduvnog sistema, lepak se pregrejava, a izolacija postaje labava. Tako lako dolazi do požara.

Ukoliko pogledamo sve fotografije na kojima su zapaljene Italije, možemo zaključiti da je požar najpre zahvatio zadnji deo automobila.

Iz Ferrarija poručuju da je cela priča prilično medijski naduvena jer se nekoliko 458-ica zapalilo usled saobraćajne nesreće.

U svakom slučaju, italijanski proizvođač odlučio je da opozove sve do sada isporučene primerke modela 458 Italia, ukupno njih 1248, kako bi blatobrane automobila pričvrstio mehaničkim držačima, a ne lepkom.

Ako se dokaže da su za požar krive fabričke greške, Ferrari će uništene automobile zameniti novim o svom trošku.

M. A.

Fotografija - TopSpeed

Ferrari vatrene naravi

Clapton želi V12 Ferrari 458 Italia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: