Honda Civic za Evropu

Na ovogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu lansirana je nova generacija Honde Civic za evropsko tržište.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.09.2011.

12:39

Default images

Razvijena specijalno za evropsko tržište, nova Honda Civic biće ponuđena u hatchback varijanti sa 5 vrata, a u prodajnim salonima u Srbiji biće dostupna početkom 2012. godine.

"Sve komponente redizajnirane su uz poseban fokus na vožnju i upravljanje, redukciju CO2 emisije, kvalitet unutrašnjosti, ali uz zadržavanje najvećeg prtljažnog prostora i prostora kabine u klasi kao i fleksibilnosti i praktičnosti po kojoj je prethodna generacija prepoznatljiva", kažu iz ove kompanije.
Novi Civic za 10 mm je niži i za 20 mm širi od prethodnog modela. Takođe, prtljažni prostor je veći, kao i enterijer, navode iz Honde.

Što se tiče motora, novi Civic moći će da se kupi sa 1,8-litarskim benzinskim motorom koji isporučuje 142 KS i, kako kažu iz kompanije, za 10 odsto smanjuje emisiju CO2, ili sa 2,2-litarskim dizel motorom (150 KS) koji "redukuje emisije štetnih gasova za 20 odsto" ili sa 1,4-litarskim benzinskim koji proizvodi 100 KS.
U planu je lansiranje verzije sa još ekonomičnijim i ekološki nastrojenijim motorom dizel motorom.

Deveta generacija Civica proizvodiće se u Hondinom fabrici Swindon u Velikoj Britaniji.

Fotografije - Nemanja Pantelić

Pratite naš specijal Sajam automobila u Frankfurtu 2011

Više fotografija sa Sajma pogledajte u našoj Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: