Citroen predstavlja novog Spačeka

Francuski Citroen obeležiće 60. godišnjicu legendarnog automobila Spaček koncept studijom novog sličnog vozila koja će prvi put biti pokazana na pariskom sajmu automobila u septembru 2008. godine, objavio je nemački magazin "Auto-moto-sport".

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2008.

10:00

Default images

Proizvodnja automobila od milja nazvanog "patka", koji je privlačio mlađe vozače šezdesetih i sedamdesetih godina zbog neobičnog izgleda, obustavljena je 1990. godine. Pre toga je oko pet miliona takvih vozila prodato širom sveta.

Magazin "Auto-moto-sport" objavio je nacrte kako bi trebalo da izgleda moderni Spaček, iz kojih se vidi sličnost sa originalnim modelom sa karakterističnim oštrim nagibom prednjeg dela vozila i delimično pokrivenim zadnjim točkovima.

Novi automobil pokretaće, prema pisanju lista, motor sa tri cilindra od 68 konjskih snaga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: