Koenigsegg najavljuje naslednika Agere RS

Švedski proizvođač egzotičnih supersportskih automobila objavio je prvu skicu budućeg modela koji će biti predstavljen na sajmu automobila u Ženevi 2019. godine.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.06.2018.

13:53

Koenigsegg najavljuje naslednika Agere RS

Koenigsegg je iskoristio svečanost povodom otvaranja novog salona u Melburnu, u Australiji, da najavi naslednika modela Agera RS. Tom prilikom, novinarima i gostima je prikazana skica zadnjeg dela novog automobila čija premijera će se održati u martu sledeće godine na ženevskom auto-salonu.

Zanimljivo je da je - pošto su modeli Agera RS i hibrid Regera rasprodati - ovaj novi, još neviđeni Koenigsegg jedini koji je trenutno dostupan za narudžbinu.

Crtež ne otkriva mnogo o sledećem Koenigseggu, ali se vidi da je zadnji deo drugačije oblikovan u odnosu na pomenuta dva automobila, a agresivnijim linijama i velikim krilom zadnjeg spojlera.

Očekuje se da će novi model biti snažniji i brži od bilo kog dosadašnjeg automobila koji je napravila kompanija na čijem je čelu Christian von Koenigsegg - a samim tim u skuplji.

Inače, Agera RS je zvanično najbrži produkcijski automobil na svetu koji može legalno da se vozi po javnim saobraćajnicama. To je postao krajem 2017. nakon što je u Nevadi tokom dva pokušaja izmerena prosečna brzina od 277,9 milja na sat (447,2 km/h).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: