Dizajn iz 1984, Australijancima to ne smeta

Toyota Land Cruiser 70, dizajnirana je početkom osamdesetih, ali je i dalje tražena na pojedinim tržištima, pa se tako u Australiji novi primerci, sa savremenim inženjeringom prodaju za 62.490 tamošnjih dolara.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2016.

13:10

Dizajn iz 1984, Australijancima to ne smeta

Toyota je već više od pola veka u svetu prepoznata kao proizvođač pouzdanih terenaca, sa modelom Land Cruiser kao najvažnijom tačkom oslonca u gami. Iako se ovaj model redovno osvežava i unapređuje, a generacije smenjuju jedna drugu, pored savremenog Land Cruisera, na nekim tržištima kupci mogu da nabave i klasičnu verziju iz serije 70, čiji dizajn je nastao pre više od tri decenije.
Japanci su naravno osavremenili ovo vozilo, kako bi zadovoljilo sve bezbednosne i ekološke standarde koji se zahtevaju od novih modela. Konstrukcija je ponovo projektovana da bi ispunila kriterijume za dobijanje maksimalnih 5 zvezdica na australijskom ANCAP testu bezbednosti.

Land Cruiser 70 opremljen je i najmodernijim sistemima asistencije, kao što je elektronska kontrola stabilnosti (VSC), aktivna kontrola proklizavanja (A-TRC), asistencija prilikom polaska na uzbrdici, elektronski sistem za raspodelu sile kočenje...
Ispod haube je 4.5 litarski V8 turbo dizelaš, opremljen tehnologijom za smanjenje potrošnje, koje prema fabričkim merenjima iznosi 10,7 l/100 km. Motor isporučuje 202 ks i 430 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Land Cruiser 70 u Australiji je dostupan u nekoliko karoserijskih varijanti, a najjeftinija pik-ap verzija sa jednim redom sedišta košta čak 62.500 australijskih dolara (43.400 evra).
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: