Povratak Opelovog GT-a?

Opel bi mogao da obnovi jedan od najzanimljivijih sportskih automobila iz svoje istorije, model GT, saznaje Auto Express.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 04.10.2015.

11:31

Default images
Opel GT 1968-1973. (serijska verzija)

Britanski magazin navodi da bi konceptna verzija novog GT-a trebalo da bude predstavljena na sajmu automobila u Ženevi 2016.

Za razliku od prethodne inkarnacije iz 2007, koja je dizajnirana kao kabriolet, pretpostavlja se da će novi Opel GT biti kupe, baš kao i originalni model iz šezdesetih godina 20. veka.

Koncept će biti zasnovan na najnovijoj generaciji Astre, od koje će preuzeti dobar deo komponenti.

Auto Express piše da produkcijska verzija još uvek nije dobila zeleno svetlo od čelnika General Motorsa. Odluka o tome da li će biti odobrena serijska proizvodnja trebalo bi da bude doneta nakon ženevskog auto-salona, na osnovu reakcije stručne automobilske javnosti i publike.
Opel Experimental GT iz 1965. (koncept)
Veruje se da će spoljašnji izgled automobila biti inspirisan dizajnom koncepta Opel Experimental GT iz 1965. U početku, ni taj koncept nije bio predviđen za serijsku proizvodnju, ali je kompanija promenila odluku nakon izvanrednog prijema publike, pa je prvi Opel GT sišao sa proizvodnih traka 1968.

Novi koncept trebalo bi da ima prednji pogon, a ako čelnici GM-a odobre serijsku proizvodnju, Opel GT mogao bi da stigne u prodajne salone 2017. godine.

Izvor: Auto Express

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: