Na prodaju jedna od najvećih kolekcija automobila /FOTO

Na aukciji će se naći preko 700 vozila koja pripadaju jednom ljubitelju automobila iz Ohaja.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 02.02.2017.

10:14

Na prodaju jedna od najvećih kolekcija automobila /FOTO

U svetu postoji veliki broj kolekcionara automobila, ali Ron Hakenberger je verovatno jedinstven. Počeo je da skuplja četvorotočkaše sa samo 15 godina, kada je od novca pozajmljenog od svog dede kupio jedan Studebaker.

Strast za automobilima nije ga napustila ni kada se oženio. Nastavio je opsesivno da kupuje automobile, ali i kamionete, motocikle, pa čak i traktore.
Zahvaljujući tome što je imao prevozničku firmu, a kasnije je poslove proširio i na biznis sa nekretninama, ugostiteljstvo, stočarstvo i druge delatnosti, često je putovao po SAD. S obzirom da mu nije nedostajalo novca, sa tih putovanja uvek se vraćao sa nekim automobilom za svoju kolekciju.
Ipak, sa tolikim brojem sakupljenih automobila, nije stigao da se bavi njihovim održavanjem i restauracijom, zbog čega je većina vozila u veoma lošem stanju.

Na kraju su ga sustigle i godine, pa je bio prinuđen da kolekciju proda na aukciji koja će se održati u julu 2017.
Svi primerci koji će biti ponuđeni na prodaju još nisu popisani, ali među više od 700 vozila nalazi se oko 250 Studebakera, modela za koji je Hakenberger očigledno bio posebno vezan.

Pored toga, tu su i jedan DeLorean, zatim Porsche, nekoliko Jaguara, pa čak i mnoga Citroenova vozila iz 60-tih i 70-tih godina 20. veka.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: