Ovako se auto ne čuva od grada: Zaštitila vozilo telom

Vremenske neprilike praćene gradom mogu da naprave veliku štetu na spoljašnjosti automobila, ali nismo sigurni da je ovo pravi način da se vozilo zaštiti od takvih padavina.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 19.05.2016.

12:46

Ovako se auto ne čuva od grada: Zaštitila vozilo telom
Screenshot YouTube

Grad je noćna mora za vlasnike automobila. U zavisnosti od veličine komada leda, na vozilu mogu nastati trajna udubljenja i deformacije, koje je praktično nemoguće popraviti.

Ovakva vrsta padavina pojavljuje se iznenada, a automobil se može zaštititi samo ako se blagovremeno skloni u garažu ili neki drugi natkriveni prostor. U većini slučajeva, za to nema ni vremena a ni mogućnosti. Ruski grad Stavropolj ovih dana našao se na udaru jakog grada koji je za samo desetak minuta prouzrokovao veliku štetu. Snimci pokazuju da su pojedini komadi leda bili veličine loptice za stoni tenis!

Dok su neki uzaludno pokušavali da zaštite svoja vozila tako što su ih prekrivali ćebetom, jedna godpođa je legla na haubu ne bi li je tako svojim telom sačuvala od oštećenja. Kao da to nije bilo dovoljno, u jednom trenutku počela je da maše rukama i nogama u "prsnom stilu": . Iako je osoba sa video snimka dala sve od sebe, sumnjamo da je ovo "plivanje" po haubi donelo očekivane rezultate.

Pokušaj pokrivanja automobila ćebetom, iako manje tragikomičan, takođe neće mnogo pomoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: