Neverovatno kako je ovo preživeo

Vozač Calibera iz Virdžinije pretrpeo je samo lakše povrede u teškoj saobraćajnoj nesreći koja bi ga najverovatnije koštala života - da je bio vezan sigurnosnim pojasom.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 12.08.2014.

11:21

Default images

Nakon što je udario u kamionsku prikolicu, Dodge Caliber kojim je upravljao Džejkob Henli prešao je preko travnate površine između dve kolovozne trake autoputa, da bi na kraju naleteo na zaštitnu ogradu.

Metalna ograda probila je prednji deo vozila na mestu gde inače sedi vozač, ali je on preživeo spletom neverovatnih okolnosti.
Foto: Virginia State Police/WCYB
S obzirom da nije bio vezan pojasom, Henli je od siline udara u prikolicu bio odbačen na mesto suvozača, gde se nalazio kada je automobil udario u ogradu.
Foto: Virginia State Police/WCYB
I dok bi nevezivanje sigurnosnog pojasa u skoro svakom drugom scenariju nesreće sigurno uticalo da vozač prođe sa mnogo težim posledicama, ili da čak i pogine, ironično, njegova nemarnost ga je ovog puta spasila.
Foto: Virginia State Police/WCYB
Ipak, ništa nije moglo da ga spase od policije, koja ga je nakon uviđaja optužila po nekoliko osnova. Protiv Henlija su podnete prijave zbog nesmotrene vožnje, upravljanja vozilom bez važeće dozvole i dokaza o osiguranju - ali, da ironija bude veća, i zbog nevezivanja pojasa.

Slučajevi kao što je ovaj izuzetno su retki i mogu se posmatrati samo kao izuzetak koji potvrđuje pravilo da treba vezivati pojaseve u automobilu jer su oni tu zbog vaše bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: