Duel: Trabant protiv Nissana GT-R

Nissan GT-R ima reputaciju sportskog automobila koji je svojim performansama u stanju da nadmaši mnoge znatno skuplje i čuvenije superautomobile. Trabant sa druge strane ima reputaciju relikta automobilske prošlosti i predmet je brojnih šala. Kako su se ova dva automobila uopšte našla u istoj rečenici u naslovu?

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 08.04.2014.

10:25

Default images

Od ilegalnih uličnih nadmetanja, takozvane drag trke automobila prerasle su u organizovani sport i zabavu koja privlači publiku u velikom broju širom sveta.

Kada se na startu trke, na pravcu dugačkom četvrt milje (402 m), nađu jedan Trabant 601 karavan i Nissan GT-R, zabava je zagarantovana:



Iako se iz samog video snimka ne može sa sigurnošću zaključiti ko je trijumfovao, osim da je Trabant već na početku trke stekao prednost, komentar na YouTube postu otkriva da je nekadašnji ponos istočnonemačke auto-industrije pobedio rivala za pola sekunde.

I dok o Nissanu GT-R koji je učestvovao u trci znamo da je opremljen twin-turbo V6 motorom sa 580 ks, dorađeni Trabant, kog je originalno pogonio dvotaktni motor od 600 ccm, u ovoj verziji ima 3.0 litarski turbo motor nepoznate snage.

Osim motora, za pobedu Trabanta zaslužna je i njegova mala masa, s obzirom na činjenicu da je karoserija ovog automobila napravljena od plastike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: