Automobili

Ponedeljak, 03.03.2014.

08:53

Ferrari, Mercedes i Volvo prvi uvode "iOS in the Car"

Tri velika imena auto-industrije biće među prvim proizvođačima automobila koji će u svojim modelima koristiti Apple "iOS in the Car" standard. Ovaj servis omogućiće povezivanje Apple uređaja sa multimedijalnim sistemima koje Ferrari, Mercedes i Volvo ugrađuju u svoje modele.

Izvor: B92

Default images

Pomoću "iOS in the Car" operativnog sistema, vozači će na jednostavan način moći da pristupe raznim funkcijama iPhone uređaja preko ekrana multimedijalnog sistema.

Ovaj serivs, koji je Apple predstavio u junu 2013. na premijeri operativnog sistema iOS7, omogućiće korisnicima preslušavanje muzičkih sadržaja, obavljanje telefonskih razgovora, korišćenje navigacionih mapa sa iPhone uređaja i dostupnost drugih sadržaja tokom vožnje:



Kako piše Fajnenšal tajms,"iOS in the Car" trebalo bi da bude lansiran tokom ove sedmice, najpre u modelima tri pomenuta proizvođača.

Osim Ferrarija, Mercedesa i Volvoa, "iOS in the Car" biće dostupan tokom 2014. i u vozilima marki Honda, Acura, Nissan, Infiniti, Opel, Chevrolet, Hyundai, Kia i Jaguar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

20 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: