Do Guče bez žurbe, u povratku samo trezni za volan

Zbog specifičnih uslova u kojima se saobraćaj odvija tokom trajanja Sabora trubača, odlazak u Guču i povratak kući zahteva od vozača dodatnu opreznost, koncentraciju, strpljenje, ali i svest o tome da ne treba da sedaju za volan ako su pili.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 10.08.2016.

10:16

Do Guče bez žurbe, u povratku samo trezni za volan
Foto: B92 arhiva

Tradicionalni Sabora trubača u Guči počinje u sredu 10. avgusta i trajaće do nedelje, 14.avgusta. Ova manifestacija odvija se u periodu kada su putevi u Srbiji u inače opterećeni zbog godišnjih odmora i velikog broja vozila u tranzitu. Mnogi posetioci na sabor stižu sopstvenim prevozom, što će putne pravce koji vode ka Guči učiniti još frekvetnijim.

U takvim uslovima važno je da kao vozači budemo maksimalno strpljivi i tolerantni i da, zbog eventualne žurbe da što pre stignemo na željenu destinaciju, ne dovodimo sebe i druge u opasnost na putu.

Žurba i nervoza nisu dobar način da započnete vožnju. Ako želite da svojim automobilom na odredište stignete na vreme, preporuka je da krenete malo ranije.

Poseban problem tokom održavanja Sabora trubača u Guči predstavlja upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola. Zbog toga će i ove godine saobraćajna policija pojačati bezbednosne mere radi povećanja sigurnosti svih učesnika i posetilaca ove manifestacije.

Pooštrene kontrole saobraćaja do nedelje

Foto: B92 arhiva
Načelnik saobraćajne policije PU Čačak, Radoslav Bošković, poručio je svima koji će se tokom narednih dana automobilima uputiti u Guču, da će MUP pojačano kontrolisati vozila i vozače.

"Kako bi se saobraćaj odvijao neometano i bezbedno, saobraćajna policija će danonoćno kontrolisati sve puteve koji vode ka Guči i sve prilazne puteve. Presretačima će se sankcionisati brzina i nepropisno preticanje, a na putevima od Čačka ka Guči saobraćajne patrole će proveravati ispunjenost uslova za učešće u saobraćaju vozila i vozača”, rekao je Bošković.

"Predviđena je kontrola alkoholisanosti svih vozača na izlazu iz Guče. Oni koji budu upravljali vozilom pod dejstvom alkohola biće isključeni iz saobraćaja, dok će oni koji budu imali veću količinu od 1,2 promila alkohola u organizmu biti zadržani", najavio je Bošković.

Prema njegovim rečima, policijske patrole tokom noći uključivaće plava rotaciona svetla kako bi upozoravale učesnike u saobraćaju na povećanu opreznost.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: