Spektakularna premijera Jaguarovog krosovera

Centralno mesto na štandu Jaguara u Frankfurtu zauzeće novi model F-Pace. Pre nego što je automobil stigao pred publiku, proizvođač je odlučio da ga predstavi javnosti na neuobičajen način.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 15.09.2015.

13:55

Default images

Vozeći Jaguarov krosover, profesionalni vozač Teri Grant napravio je pun krug na toboganu visokom 19 metara: Kaskader se spremao nekoliko meseci za ovu vratolomiju, a pomogli su mu matematičari, inženjeri i stručnjaci za bezbednost kako bi sve proteklo bez problema.
Jaguar F-Pace zasnovan je na konceptu C-X17 iz 2013.

U poređenju sa tim vozilom, dizajn je pojednostavljen i prilagođen serijskoj proizvodnji.
Krosover deli aluminijumsku platformu sa novim limuzinama XE i XF, dugačak je 4.731 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2.874 mm, a prtljažnik raspolaže kapacitetom od 650 l.

Kabina je projektovana za "komforni smeštaj 5 odraslih osoba", sa "sasvim dovoljno mesta za glave i kolena putnika na zadnjim sedištima".
Kupcima će na raspolaganju biti multimedijalni sistem sa centralno postavljenim ekranom dijagonale 10,2 inča.

Putnici će moći da povežu svoje mobilne uređaje i tablete na Internet preko WiFi mreže (moguće je istovremeno priključiti do 8 uređaja).

Klasična analogna instrument tabla je prošlost - vozaču su sve neophodne informacije, uključujući i 3D navigaciju, dostupne preko 12,3 inčnog digitalnog displeja koji se nalazi ispred njega.
Za pogon su odabrana dva dizelaša i tri benzinca.

Osnovnu dizel verziju pokreće 2.0 litarski motor sa 180 ks, a snaga se može prenositi na zadnje ili na sva 4 točka pomoću manuelnog ili automatskog menjača.

Snažniji dizelaš radne zapremine 3.0 l raspolaže sa 300 ks i uparen je isključivo sa automatskom transmisijom koja šalje snagu na sva 4 točka.
Bazni benzinac je dvolitraš sa 240 ks, automatskim menjačem i zadnjim pogonom.

U vrhu ponude je 3.0 litarski benzinski motor, dostupan u varijantama sa 340 i 380 ks. Menjač je takođe automatski, a pogon 4x4.

Najsnažniji model u stanju je da od o do 96 km/h ubrza za 5,1 s i da dostigne fabrički limitiranih 250 km/h.
Jaguar se pohvalio da osnovna dizel verzija sa 180 ks i zadnjim pogonom teži svega 1.665 kg.

Kada se F-Pace pojavi u prodajnim salonima, u ponudi će biti paketi Pure, Prestige, Portfolio, R-Sport i S, dok će se u prvoj godini proizvodnje prodavati i ograničena serija First Edition od 2.000 primeraka.

Cene za sada nisu saopštene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: