Šta Putin zapravo radi u slobodno vreme?

Ruski predsednik Vladimir Putin gleda nemačku televiziju kako bi i dalje mogao tečno da govori taj jezik, rekao je njegov portparol.

Život

Izvor: B92

Utorak, 30.03.2021.

21:46

Šta Putin zapravo radi u slobodno vreme?
Foto: EPA-EFE/ ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE

"Gleda nemačke tv kanale, gleda i kanale na engleskom. Ima i engleski, ne svaki dan, ali nekoliko puta nedeljno. To su kratke, ali redovne lekcije", rekao je Dmitrij Peskov za list Argumenti i Fakti, u intervjuu objavljenom u utorak.

Putin je godinama živeo u istočnonemačkom gradu Drezdenu, dok je on bio deo Istočne Nemačke, kao oficir sovjetske službe KGB-a i tamo je naučio odlično da govori nemački.

"Njegov važan hobi je čitanje, posebno istorijske literature i memoara", rekao je Peskov o svom šefu.

"Naravno, u predsednikovom životu postoje i ljubimci".

Ipak, životinje se trenutno drže podalje od javnosti, za razliku od labradora Konija, koji je uginuo pre nekog vremena.

"Puno se manje pojavljuju u javnosti, pa ne želim o njima ništa da kažem", rekao je Peskov. Upitan da li se radi o mačkama ili psima, naglasio je da nikada nije u predsednikovoj kući video mačke. "Pse da, ali mačke ne".

Peskov kaže da Putin više ne održava tako bliske kontakte s bilo kojim političarem na vlasti kakve je imao s nekadašnjim nemačkim kancelarom Gerhardom Šrederom ili italijanskim šefom vlade Silvijom Berluskonijem.

"Oni su znali da se sastaju u različitim formatima", kazao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: