Australija: Pronađen posle 18 dana, preživeo jedući pečurke

Muškarac koji je nestao u Australiji pronađen je nakon 18 dana, a preživeo je na pečurkama i vodi iz brane, saopštila je policija.

Život

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.01.2021.

08:38

Australija: Pronađen posle 18 dana, preživeo jedući pečurke
Ilustracija Foto: shutterstock/ vetre

Potraga pokrenuta nakon što je Robert Veber (58) nestao u državi Kvinslend prekinuta je ove nedelje, javlja Bi-Bi-Si.

Policija je, međutim, saopštila da ga je u nedelju u blizini brane pronašao "vlasnik imovine", lokalni političar Toni Peret.

Gospodin Veber je "pretrpeo izloženost vremenskim uslovima" koje mu nisu išle naruku, ali je osim toga bezbedan i zdrav, rekla je policija.

Pre nedelje, poslednji put je viđen kako sa svojim psom napušta hotel u gradu Kilkivan, 6. januara.

Policija je rekla da je Veber proveo tri dana u automobilu pre nego što je ostao bez vode i krenuo pešice.

Tada se izgubio, ali je ostao u blizini brane gde je preživeo tako što je "spavao na zemlji, pio vodu sa brane i jeo pečurke".

Opsežna vazdušna i kopnena potraga obustavljena je nakon što ga nisu pronašli, ali je lokalnim vlasnicima imovine i policiji rečeno da pripaze.

Saopšteno je da su lokalni poslanik Toni Peret i njegova supruga pronašli Vebera u nedelju na samo tri kilometra od mesta gde je otkriven njegov automobil, nakon što su pretražili farmu.

"Sedeo je ispod drveta blizu brane i mahao nam", rekao je Peret za australijski Ej-Bi-Si.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: