Strahovi ipak opravdani: Skoro 500 kitova se nasukalo, polovina uginula VIDEO

Od ponedeljka se na obale australijskog ostrva Tasmanije nasukalo 470 kitova, što je najveće masovno nasukavanje kitova u ovoj državi.

Život

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.09.2020.

09:23

Strahovi ipak opravdani: Skoro 500 kitova se nasukalo, polovina uginula VIDEO
Ilustracija/Foto: depositphotos/lunamarina

Više od 200 kitova dugih peraja iz ove grupe je, po svemu sudeći, mrtvo, rekli su zvaničnici danas. Spasioci pokušavaju da spasu životinje u plićaku koje su još žive.

Iako je 25 kitova iz prve pronađene grupe puštene u vodu u utorak, neki su se ponovo nasukali sa talasima plime, prenosi BBC. U ponedeljak je utvrđeno da je 90 od 270 kitova uginulo.

U utorak je iz helikoptera primećena druga grupa kitova na desetak kilometara od mesta gde su se prvi nasukali, a pretpostavlja se da su svi pripadnici iste grupe.

Nije poznato šta je navelo kitove da dođu do obale, ali naučnici kažu da je reč o životinjama sa jakim socijalnim vezama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: