Oni su slavni i upleteni u razne zločine: U kući poznatog glumca silovao devojčicu

Iako mnogi sanajaju o slavi kakvu imaju poznati sa ove liste, vide samo onu njenu lepšu stranu.

Život

Izvor: B92

Subota, 31.08.2019.

09:00

Oni su slavni i upleteni u razne zločine: U kući poznatog glumca silovao devojčicu
Foto: Getty/Kevork Djansezian / Stringer

Davanje autograma, beskonačno fotografisanje, život u raskošnim vilama i skupi automobili, letovanja na jahtama... Da, sve to jeste divno, ali sa slavom dolaze i problemi.

Džek Nikolson

Roman Polanski koristio je Nikolsonovu kuću kako bi fotografisao, drogirao i silovao 13-godišnju devojčicu. Glumac je u to vreme bio na skijanju u Koloradu, a njegova tadašnja devojka s kojom je živeo, Anđelika Hjuston, vratila se prekasno da spreči ono što se događalo iza zatvorenih vrata.

Dejvid Leterman

Poznati voditelj u svom šouu publici je priznao da je žrtva ucene i da od njega ucenjivači traže dva miliona evra da ne otkriju brojne veze koje je imao sa svojim zaposlenima, a posebno s naglaskom na Stefani Birkit, koja se godinama pojavljivala u njegovom šouu.
Umesto da plati, Leterman je sve ispričao tokom jedne emisije.

Džon Travolta
Foto: Getty/Matt Winkelmeyer / Staff
I slavni holivudski glumac se takođe našao na meti ucenjivača, bolničara koji je brinuo o Travoltinom sinu iste večeri kada je njegov sin umro. Bolničar Tarino Lajtburn zapretio je glumcu da će objaviti potpisani dokument u kojem stoji da je Travolta odbio da pošalje sina u bolnicu i da je zatražio iznos od 20 miliona dolara.

Kolin Farel

Irski glumac još je kao tinejdžer osumnjičen za pokušaj ubistva tokom jedne posete Sidneju. Policija ga je privela jer je osoba jako slična Farelu prebila muškarca, zapalila njegovu kuću i ostavila ga u plamenu da umre. Na svu sreću, glumac je imao alibi. U to vreme bio je na žurci izvan grada na kojoj se toliko napio i nadrogirao da se onesvestio. Prvo je čak i sam posumnjao da je možda učinio to za što ga sumnjiče.

Stiven Spilberg

Poznati reditelj se šokirao kada je saznao da je policija uhapsila jezivog manijaka nedaleko od njegove kuće, a kod sebe je imao britve, nož i samolepljivu traku. Policija je u razgovoru s ovim čovekom saznala da je živeo u uverenju da Spilberg želi da ga on siluje. To je toliko uznemirilo rediteilja da je dugo strahovao od toga da će se manijak pojaviti na snimanju filma "Spasavajući vojnika Rajana", maskirati u vojnika i pokušati da ga upuca.

Stiv Mekvin
Stiv Mekvin/Foto: Getty/McCarthy / Stringer
Prevara je loša stvar, ali spasla je život glumcu Stivu Mekvinu. On i Šeron Tejt su bili stari prijatelji i ona ga je pozvala na žurku u svoju kuću. Međutim, glumac se te večeri spetljao sa ženom koju je upoznao i nije se pojavio na žurci na koju su upali sledbenici Čarlsa Mensona i poubijali sve na koje su naišli.

Rupert Merdok

Braća Artur i Nizamoden Hosein 1969. godine su odlučili da otmu tadašnju Rupertovu suprugu i da zatraže otkupninu. Međutim, nesposobni otmičari zabunom su oteli Merdokovog zamenika koji je pozajmio njegov automobil dok je Merdok bio u Australiji.

Tejlor Svift
Foto: Getty/Dia Dipasupil / Staff
Brajs Rouli opljačkao je banku kako bi impresionirao mladu pevačicu. Ukrao je 1600 dolara, odvezao se do njene kuće i odlučio da joj pokloni ukradeni novac. Alipevačica nije bila kod kuće, pa je zaljubljeni pljačkaš na kraju bacio novac preko ograde.

Džastin Biber

Pomahnitali fan mladog pevača, 45-godišnji Dana Martin koji je u to vreme služio doživotnu kaznu zatvora, naručio je ubistvo pop idola. Angažovao je dvoje atentatora kojima je naredio da pevača otmu, kastriraju i zatim zadave kravatom. Martin im je obećao 2500 dolara po testisu. Policija je na vreme otkrila ovaj plan i uhapsila atentatore.

Opra Vinfri

Najmoćnija žena zabavne industrije postala je žrtva ucene nakon što se Kifer Bonvilain dokopao 12 sati dugog snimka razgovora jednog od zaposlenih u njenoj kompaniji. Bonvilain je nameravao da izda knjigu na temelju ilegalno dobijenog snimka i izvuče 1,5 miliona dolara (ili od izdavača ili od nje same). Ona to nije učinila, a on je uhapšen nakon što je druga kompanija odlučila da isplati taj iznos. Nakon što su optužbe odbačene, pokušao je da tuži Opru Vinfri zbog lažnih izjava koje su dovele do hapšenja. Tražio je 180 miliona dolara zbog narušenog ugleda.

Džodi Foster
Foto: Getty/Amy Sussman / Staff
Poznata glumica bila je studentkinja na Jejlu kada je upletena u slučaj pomahnitalog Džona Hinklija, koji je pokušao da izvrši atentat na tadašnjeg predsednika Ronalda Regana. Hinkli je bio opsednut mladom glumicom, a atentatom na Regana želeo je da privuče njenu pažnju i da je "impresionira".

Benedikt Kamberbač

Tokom snimanja serije u Južnoj Africi britanski glumac i njegovi prijatelji su oteti nakon što im je na napuštenom putu pukla guma, a priliku je iskoristila grupa od šest muškaraca koji su ih napali i pod pretnjom oružjem strpali u vozilo. Glumac je uspeo da ispregovara da ih puste i na kraju su samo opljačkani.

Mik Džeger

Članovi zloglasnog motociklističkog kluba "Hels endžels" nameravali su da ubiju pevača Rolingstonsa nakon što ih je javno kritikovao zbog ubistva koje su članovi tog kluba počinili na koncertu u Altamontu. Doveslali su do njegove kuće, ali na kraju su jedva izvukli žive glave nakon što je oluja prevrnula njihov čama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: