Svet 3

06.05.2024.

23:18

"Užasnuti smo" – napašće ekstremnom silom

Ministarstvo spoljnih poslova Južne Afrike saopštilo je danas da je "užasnuto" najavom Izraela da grad Rafa na jugu Pojasa Gaze mora odmah biti evakuisan jer će izraelska vojske na tom području dejstvovati sa "ekstremnom silom".

Izvor: Tanjug

"Užasnuti smo" – napašće ekstremnom silom
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Podeli:

Ranije danas Saudijska Arabija je upozorila Izrael da ne pokreće vojnu oganzivu na grad Rafa, prenosi Rojters. Sudijsko ministarstvo je ocenilo da Izrael sprovodi "krvave i sistematske" vojne udare na sva područja Pojasa Gaze i raseljavanje civila.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je juče odbacio međunarodni pritisak da zaustavi rat u Pojasu Gaze poručivši da ako Izrael bude primoran da bude sam, ostaće sam.

"Kažem svetskim liderima: nikakav pritisak, nikakva odluka bilo kog međunarodnog foruma neće sprečiti Izrael da se brani", rekao je on, govoreći na engleskom i istakao "nikada više - to je sada".

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: