Koncert u Gazi protiv Evrosonga

Palestinci u blokiranom pojasu Gaze u utorak su pevali tradicionalne narodne pesme na ruševinama stambene zgrade uništene prošle sedmice u napadima izraelskih ratnih aviona u znak protesta protiv Evrosonga.

Život

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 15.05.2019.

07:16

Koncert u Gazi protiv Evrosonga
Ilustracija / Foto: Sean Gallup/Getty Images

Improvizovani koncert bio je vremenski usklađen s Evrosongom.

Palestinski pevači izveli su seriju tradicionalnih numera u kojima su pevali o ljubavi i miru u svetu, preneo je Klix.ba pozivajući se na "A News".

"Zakazali smo koncert u vreme održavanja takmičenja za pesmu Evrovizije u Tel Avivu kao način da izrazimo naše negodovanje odlukom da se ovaj dogadjaj održi u Izraelu, koji nastavlja da vrši zločine nad palestinskim narodom", rekao je koordinator grupe Džusur Kamel Musalam.

Musalam je istakao i to da je muzika jezik mira i ljubavi, ali da se održavanje ovog takmičenja u Izraelu koristi za prikrivanje, kako tvrdi, zločina izraelskih okupatora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: